INFORMATIE

LEERKRACHTEN

PLAATJES

ZOEK

CONTACT

BESTELLEN

Nieuw in Het Kleine Loo

Groeten van de boer


De land- en tuinbouw kom je op heel veel plekken tegen. Neem voor de aardigheid bijvoorbeeld eens een kijkje in een winkel die ansichtkaarten verkoopt. Tel maar eens hoe vaak je daar kaarten met iets van de land- en tuinbouw erop tegenkomt.Heel vaak gaat het dan om koeien in het weiland of om het Nederlandse landschap. Vooral bloeiende bloembollenvelden en polders met slootjes zijn populair. Het liefst ook nog met een molen erbij. Leuk als je in Nederland op bezoek bent en een kaartje naar je familie in het buitenland wilt sturen. "Kijk! Dit is Nederland. Groeten." Mooie reclame is dat voor ons land. Naar iemand uit Nederland zul je niet snel zo'n kaartje sturen. Behalve als je weet dat iemand houdt van mooie foto's van koeien of bloembollenvelden. Die doe je daar dan een groot plezier mee.


Geliefd

Koeienkaarten zijn geliefd. Net als ansichtkaarten met schapen. En met bloemen. Vooral met boeketten. Voor als iemand ziek of jarig is. Van bloemen zijn er ontzettend veel kaarten. Van groente en fruit zijn er veel minder. Let er maar eens op bij je bezoek aan het ansichtkaartenwinkeltje.


Stalraam

Let ook op de kaarten met de prachtige boerderijen. En de ansichtkaarten met alleen maar een detail van een historische boerderij, zoals een mooie, bakstenen muur met een prachtige schuurdeur erin. Of een stalraam. Of een afbeelding van een koeienkop in het gietijzeren hekwerk van de voordeur van een boerderij. Of een rekje met melkbussen. Maar dat is niet echt. Geen enkele melkveehouder gebruikt nog melkbussen om zijn melk te vervoeren.


Kippen

Kijk ook naar kaarten met akkers en velden. Vooral graan is een geliefd onderwerp. En vergeet ook de varkens niet! Kaarten met varkens (meestal zijn het gekke) zijn vooral voor als je jarig (het 'feestvarken') bent. En kippenkaarten? Die zie je niet zo veel.


Omhoog