INFORMATIE

LEERKRACHTEN

PLAATJES

ZOEK

CONTACT

BESTELLEN

Nieuw in Het Kleine Loo

Productiemedewerker in een bloembollenbedrijf: Lekker actief bezig zijn past bij mij


Inge Hageman 21 jaar. Werkt sinds een half jaar bij Triflor in Nieuwe Niedorp. Hier worden grote hoeveelheden tulpenbollen en bloeiende tulpen geteeld. Van november tot en met maart plukt ze tulpen in de kas maakt er bossen van verpakt ze en zet ze klaar voor transport naar de veiling. In het voorjaar werkt ze op het land waar de bollen worden geproduceerd. Ze selecteert tulpenbloemen kijkt of er virussen in zitten en of er afwijkingen zijn. Alle tulpen moeten namelijk hetzelfde zijn. Ook helpt ze met het verwijderen van de tulpenbloemen op het land. Koppen noemen ze dat werk dat nodig is om de bol goed te laten groeien.


Wat doe je in de zomer? "Dan werk ik veel op kantoor. Dan zitten hier vierhonderd mensen bollen te pellen! Ik schrijf alle mensen in en regel dat ze netjes kunnen worden betaald. Ik zet de orders klaar die bij telers in de buurt worden afgeleverd. Ook exporteren we veel bollen naar Amerika. Eigenlijk ben ik een manusje van alles."


Tussen de tulpen geboren? "Ja mijn vader is een van de directeuren van Triflor. Ik was geloof ik vier jaar toen ik mijn eerste kistje bollen pelde."


Altijd al gek op tulpen geweest? "Het is er bij mij met de paplepel ingegoten. Opeens kreeg ik een mooie kans."


Hoe bedoel je? "Ik werkte hier al op zaterdagen en in mijn vrije uurtjes. Na mijn mbo-opleiding detailhandel mode wilde ik graag een reis maken. Wat van de wereld zien. En toen die vraag: of ik samen met mijn vriend in Nieuw-Zeeland een bollenbedrijf wilde bekijken! Ter overbrugging werkte ik eerst een half jaartje in een winkel. We hebben die Nieuw-Zeelanders meer 'bollen feeling' bijgebracht. En daar ben ik best trots op."


En daarna? "Toen we na vier maanden terugkwamen vroegen ze of ik bij Triflor wilde blijven. Gelukkig heb ik dat gedaan. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Heb lekker afwisselend werk. Je bent altijd lekker actief bezig. In een winkel op klanten wachten is niks voor mij. Bovendien verdien ik hier veel meer dan in de detailhandel."


In je vrije tijd? "Handbal. Ik heb jaren in het eerste gespeeld maar speel nu een team lager. Ook geef ik training aan jonge meiden. Gelukkig kan ik op woensdag eerder weg zodat ik op tijd op de training ben."


Je collega's? "De sfeer hier is heel goed. Iedereen wordt geaccepteerd zoals die is en helpt waar die kan. Dat vind ik hier ook zo leuk. Ik werk graag in grote groepen dat is altijd lachen."


Je droom? "Ik zal niet snel iets anders zoeken maar ooit hoop ik samen met mijn zus een kledingzaak te beginnen. Ik heb ook mijn ondernemerspapieren."

Omhoog